Kennismaken

Tineke Hertsenberg

Missie: Waar sta ik voor?

Ik geloof in de goedheid van de mens.

Visie: waar ga ik voor?

Ik wil bijdragen aan een wereld waarin mensen zichzelf en elkaar werkelijk verstaan wat leidt tot respect, helderheid, vertrouwen, ruimte, mildheid, verbinding en harmonie. Met deze intentie werk ik in trainingen en in workshops.

Hoe?

Door empathie te hebben, te geven, om de persoon te zien die achter het gedrag  zit, wat ons drijft om zo te handelen dat we verbinding verliezen in plaats van behouden.

Door Verbindende/Geweldloze Communicatie te leren, ‘De taal van het hart’, krijg je informatie, inzichten en handvatten aangereikt die verbinding ondersteunt.

Door te luisteren en af te stemmen op jezelf en anderen,  kan er contact ontstaan vanuit verbondenheid mildheid en liefde voor jezelf en anderen.

Het ontroert me wanneer deelnemers zeggen:

“Ik word blij en lichter door deze workshops”.
"Ik ben blij ik heb weer contact met mijn zoon".
“Ik word minder vaak boos”.
“Ik kreeg het inzicht dat sommige zaken niet persoonlijk zijn”.
“Ik heb weer vertrouwen en verbinding in mijn relatie gekregen”.
“Het geeft ruimte, energie en doorbreekt mijn patronen”.
“Ik ben meer ontspannen”.
“Ik ervaar meer ruimte en mildheid naar mezelf”.

Achtergrond

De drive om werkelijk te spreken over wat mij of iemand bezig houdt is ontstaan tijdens mijn werk als verpleegkundige in het hospice. Wanneer de dood dichterbij komt worden de essentie , kern/ drijfveren helder en zichtbaar waardoor verbinding ontstaat.

2017:

  • Living Compassion, Frankfurt, 3-daagse oktober 2017 door Robert Gonzales
  • Herstelcirkels Nederland, 2-daagse werken met herstelcirkels door Carla Houben, Jannie Kieft

2015:

  • Internationale certificering, trainer in non violent communication, NVC.
  • 9 dgn IIT, Internationale Intensieve Training in Geweldloze Communicatie, USA

2014:

  • Bewezeneffect jaartraining oplossingsgericht coachen, motiverende gespreksvoering, ACT acceptance and commitment therapy.

2011:

  • Restorative circles/ herstelrecht, Domonic Bartels. Conflicten kunnen en hoeven niet altijd opgelost te worden, wel kan je opnieuw connectie maken en elkaar erkenning geven wat helend kan werken.

2004-2010:

  • Gestart met geweldloze communicatie (M.B.Rosenberg).
  • Verdieping in geweldloze communicatie.
  • Train de trainer’ opleiding geweldloze communicatie.

2003-2004:

  • Post HBO trainer/coach

Samenwerking

Sinds 2021 werk ik samen met www.Kieftmediation.nl, we begeleiden herstelcirkels. voor meer informatie Stichting Herstelcirkels Nederland

Ik ben blij dat ik sinds 2016 samenwerkingspartner van Ai-opener ben. Op deze wijze verwezenlijk ik een deel van mijn droom, namelijk om meer mensen met ‘Verbindende Communicatie’ kennis te laten maken, wat m.i. bijdraagt aan meer harmonie in de wereld. www.Ai-opener.nl

Sinds 2006-2022 werk ik samen met BTSG bureau voor toegepaste sociale gerontologie en verzorg ik trainingen aan medewerkers, leidinggevende van thuiszorg-, verpleegtehuis- en andere zorgorganisatie. o.a. Belevingsgerichte zorg, Eerst verantwoordelijke verzorgende opleiding, samenwerken aan zelfredzaamheid. Omgaan met onbegrepen gedrag.

Voor meer info m.b.t. opdrachtgevers  zie HIER .